martes, 19 de junio de 2012

EDITORIAL



Avui parlarem sobre el riu Besòs, un riu que ha tingut bastants canvis gràcies a l'actitud de l'home, però no tan sols per bon camí sinó també de fets dolents.
Començarem parlant per el naixement, a Montmeló per l'unió de dos rius, (Mogent i Congost), al principi de tot era un riu totalment natural però va ser quan l'home va actuar.

Llençava tots els productes químics, deixalles, brutícia.... i es va convertir amb el riu més contaminat de tota Europa. L'aigua anava amb escuma i l'olor era insuportable, no hi havia vida en aquell riu. També el parc fluvial era com sorra i amb el temps s’ha convertit en un parc net ple de gespa i plantes verdes.

Ara el riu i el seu parc esta molt millor gràcies a l’acció de l’home, que va a començar a netejar-lo amb depuradores, fins i tot l’han canalitzat per quan hi hagin riuades no es desbordés. La gent passeja, fa esport i es diverteix en la zona del riu.

En definitiva el riu ha canviat molt, cada gota d’aigua ja no es contaminada sinó aigua ple de vida. No és un riu cristal·lí i el més bonic de tots però l’historia que té molt pocs la tenen, de ser un riu amb escuma i contaminat a ser un riu on la gent es relaxa al passejar pel costat.



No hay comentarios:

Publicar un comentario