viernes, 15 de junio de 2012

LA NOVA DEPURADORA DEL BESÓS


Fa al voltant d’una setmana, el dia 10, es va inaugurar la primera depuradora situada entre Sant Adrià del Besòs i Barcelona. Dóna servei a més de la meitat de la població de l’àrea metropolitana de Barcelona. Saneja les aigües residuals del tram final de la conca del riu. Tracta les aigües de població com Badalona, Montgat, Sant Adrià,Santa Coloma de Gramenet i Tiana entre d’altres, a més de Barcelona.
La depuradora del Besòs consta de dispositius de renovació d’aire i un sistema de rentatge químic d’olors molt sofisticat amb els quals s’aconsegueix reduir els impactes ambientals de depuració.
Què fa una depuradora?
La seva finalitat és retornar l’aigua residual i pluvial al medi en les millors condicions i d’acord amb els estàndards de qualitats seguint la normativa.
La depuradora extreu els contaminants de l’aigua com plàstics, papers, sorres, greixos... mitjançant les seves instal·lacions.

Beneficis ambientals
Malgrat que aquesta depuradora va començar a funcionar fa poc, té una instal·lació convencional on s’apliquen tractaments físics i químics a l’aigua.
Per tal d’adaptar-se a la normativa, es va remodelar completament incorporant el tractament biològic, que incrementa molt la qualitat de l’aigua depurada.
Els treballs de remodelació van consistir a demolir i reconstruir la instal·lació simultàniament, de manera que no va deixar mai de prestar servei.
Barcelona regional, Ute Taller d’enginyers i Agbar, van ser algunes de les empreses que van depurar.

Què li sembla a la gent?












Dues opinions diferents
Fernando García.
Em sembla molt bé el posar una depuradora al riu Besòs, li fa falta. Ja que molta gent no es preocupa pel medi ambient i finalment s’acaba contaminant doncs, és una bona idea.

Natàlia Giménez
No perquè amb la crisi que hi ha no em sembla bé que gastin tants diners en aquestes coses quan hi ha tanta gent morint de gana o en par. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario